Site icon T.O.M.U. I Leirilehti I Kajo2022

Tutustuttaako?

Kuva: Niko Rautanen

Kajo on vihdoin lähtökuopissa, ja paikalle saapuukin yli 13 000 leiriläistä. Isolla Finjamboreella suuressa osassa onkin muut ihmiset, jotka ovat tulleet nauttimaan leiristä ja sitä sisältävistä aktiviteeteista. Tästä suuresta ihmisjoukosta varmasti moni haluaa tutustuajuuri sinuun! Jännittääkö? Jos vastasit kyllä, jatka ihmeessä lukemista!


Muiden kanssa sosialisoituminen onkin suuri osa leirikokemusta. Uusia ihmisiä tapaa joka kulmassa: Ehkä ruokaillessa, tai kenties laaksojen aktiviteettejen lomassa, tai diskon tanssilattialla. Mahdollisuudet ovat loputtomat. Onneksi meitä kaikkia yhdistää yksi asia,olemme Kajolla!


Joskus kuitenkin törmää tilanteeseen, missä on vaikeaa tutustua toisiin. Onneksi siitä ei enää tarvitse huolehtia, sillä tässä on muistilista sinulle, joka tarvitset kipeästi apua ystävien saamiseen. Jos seuraat tätä muistilistaa, on sataprosenttisesti mahdotonta, ettet saisi uutta ystävää ohjeen lopussa!

 1. Ota ensimmäinen kontakti
  Joku lähestyy sinua, tai kenties lähestyit häntä. Nyt on aika sanoa jotain! Suomalaiset ovat tunnettuja huonosta small talk- taidoistaan, mutta nyt on aika jutustella. Aloita keskustelu millä tahansa eleellä (suositellaan ystävällistä elettä). Siirry seuraavaan vaiheeseen, kun toinen on vastannut eleeseesi. (toivottavasti myös ystävällisesti)
 2. Sano jotain mukavaa
  Nyt kun keskustelu on aloitettu, on aika grillata kaikki tiedot ulos uudesta ystävästäsi. Taisiis, kysy vaikka harrastuksia, kehu asua, tai kysy mistä lippukunnasta henkilö on. Tämä näyttää toiselle, että sinua kiinnostaa, joka taas edistää ystävyyttänne. Hyvä sinä, jatka samaan malliin!
 3. Kerää tiedot
  Hienoa, nyt on saatu täysin normaali keskustelu aikaan, ja on aika kerätä lisää informaatiota. Kysy puhelinnumeroa, sosiaalisia medioita, aikataulua, mitä tahansa, jos haluat saada tämän henkilön kiinni myöhemmin, tai vaikka tavata yhdessä. Tee mitä tahansa varmistaaksesi, että uusi ystäväsi pysyy kontaktissa kanssasi, ja näin sinulla on parhaat mahdollisuudet pitää ystävyyttä yllä pitkään.
 4. Onneksi olkoon!
  Olet nyt saanut uuden ystävän. Toista niin monta kertaa, että sinulla on mielestäsi tarpeeksi ystäviä.

Teksti: Tia Tella

Kuva: Niko Rautanen

Exit mobile version