Tivoliatmosfär i Tapperdalen

Har du besökt Tapperdalen än? Där kan du ta reda på om du är tapper nog för att avklara de roliga utmaningarna. Du kan prova bågskjutning och skogsgymmet eller ta reda på vad som händer på rambobanan eller i Kanttilandia. Ta med din patrull och gör er redo för action! 

Vi besökte Tapperdalen för att se om stämningen var lika bra som lovat. Direkt vid porten möttes vi av en myllrande människomassa. Det var kul att se hur alla från småbarn till explorerscouter hittade något roligt för sig. Kanttilandia var som ett tivoli mitt i skogen och stämningen var minst lika bra som på Borgbacken. I spelbåsen kunde man delta i mete, ringkastning, repdragning och kantti-spel och om man var skicklig nog kunde man också vinna ett pris! Tyvärr var pariserhjulet ur funktion när vi besökte dalen men att få åka den hade varit som grädden på moset. 

Förutom Kanttilandia, fanns det också kastning och vattenkrig i en labyrint. Det svala vädret hindrade inte de modigaste från att hoppa i sjön och ta sig igenom hinderbanan i vattnet. Även om rambobanan låg på land krävdes det också extra tapperhet, då regnet hade gjort en del av hindren hala. Det var inspirerande att alla fick uppleva dalen inom sina egna gränser och göra precis det man vågade. Det viktigaste var att göra sitt bästa och ha roligt!

Text: Maija Tupala

Bild: Tuomas Jokinen