Olohuone keskellä metsää 

UPM on yksi Kajon pääyhteistyökumppaneista. Kajolla UPM:n löytää niin Kumppanuuskylästä kuin Elämälaaksostakin. 

Elämälaakson Metsäolohuone-ohjelmapisteestä löytyy kolme sohvaa, mutta pelkkää loikoilua se ei silti ole. Sohvilla voi lukea tarjolla olevia luontoon liittyviä kirjoja tai opetella kalojen nimiä. Paikalta löytyy myös DNA synteesi -korttipeli, jossa ryhmä pyrkii rakentelemaan oikeanlaisia sidoksia – sekä tietysti voittamaan olemalla itse nopein DNA:n luoja!  

UPM on järjestänyt paikalle myös infotauluja Suomen eri metsätyypeistä. Tauluja voi pysähtyä lukemaan mukavannäköisille levähdyspaikoille. Tietoa löytyy niin suomeksi kuin englanniksi. Lisäksi QR-koodin lukemalla pääsee katsomaan videoita, joissa kuljetaan aina eri metsätyypin metsässä. 

Lemppariksi metsäolohuoneella taitavat muotoutua kuitenkin juuri sohvat.  

”Kiva, että täällä metsän keskellä on mukavuutta”, kommentoi Anniina Manninen sohvaltaan.  

Vieressä istuva Viivi Somppi lisää:  

“Niin, ei tarvitse istua vaan istuinalustalla.” Kumpikin heistä suosittelee vahvasti Metsäolohuoneessa vierailua. Tietopaketteihin ei pestin keskeltä ole vielä ehditty tutustua, mutta kiinnostusta löytyy. 

Monella tapaa mukana Kajolla 

Suomen Partiolaisten kanssa UPM on ollut yhteistyössä jo kolme vuotta, ja sen tavoite on ollut osallistaa nuoria keskusteluun ilmastonmuutoksesta ja vastuullisuudesta.  Yhteistyö ja sen tavoitteet näkyvät nyt Kajolla monella tapaa.   

UPM on tukenut Kajoa muun muassa materiaalisesti lahjoittamalla leirille merkittävän määrän sahatavaraa. Tämän lisäksi UPM näkyy Kajolla niin leirisuoralla kuin ohjelmassakin. Leirisuoralla yrityksen löytää Kumppanuuskylästä. Elämälaaksoon UPM on perustanut metsäolohuoneen. 

Teksti: Vilja Saine 

Kuva: Veera Melvasalo