Pikkupurtavaa sateensuojassa – kahvila Majakka

Kahvila Majakka sijaitsee Kajon torilla ja on varsin suosittu. Ulkoapäin futuristisen muotoinen rakennelma tarjoaa sateensuojan, mutta tila on avoin. Kovalta tuulelta se ei siis suojaa. Majakan edessä sijaitsevat myös kaksi sähkölaitteiden latauskaappia, mikä  mahdollistaa esimerkiksi puhelimen lataamisen sillä välin, kun nappaa hiukopalaa.

Kun saavuimme paikalle yhdentoista aikoihin, kahvila oli jo täynnä. Vapaa pöytä oli kuitenkin mahdollista löytää ja Majakka tuntui hyvin siistiltä. 

Kahvila tarjoilee leivonnaisia, kahvia ja teetä, voileipiä, kylmiä juomia ja pikkupurtavaa, kuten suolapähkinöitä tai suklaata. Hinnat ovat tismalleen samaa tasoa, kuin muuallakin Kajon alueella. 

Kysyimme, mitkä tuotteet ovat itsetehtyjä ja kahvilamestari Sofia Kähkölä kertoi meille, että vegaaniset piirakat leivotaan kokonaan paikan päällä itse ja muut leivonnaiset toimitetaan kahvilaan osittain valmiina. Osaa niistä tuunataan ja valmistusmenetelmiä yhdistellään. Pullat vaikuttivat meidän mielestämme hyvin tuoreilta.

Ylivoimaisesti suosituin tuote on ollut Berliininmunkki ja sen jälkeen Omar-munkki. Myös tuunatut viinerit ovat kuulema myyneet hyvin. Ihmiset näyttivät tyytyväisiltä ja tunnelma vaikutti mukavalta ja rennolta. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja pirteän oloista. 

Kahvila Majakka jätti hyvän vaikutelman ja voisimme itsekin tulla sinne uudelleen joku päivä pullakahveille keskellä leirin huumaa.

Teksti ja kuva: Julia Lempiäinen, 15 ja Milla Pavlushkova, 15