På Kajo finns det scouter från både Finland och utlandet. Detta märks bäst i det flerspråkiga snacket och de personliga teamkläderna runt omkring. Kajoiterna har snygga tröjor, hattar, halsdukar och många andra accessoarer.

Vi bestämde oss för att fota dessa fantastiska kläder, speciellt tröjor och hela outfits. Så vi började gå runt i Evois för att ta bilder på olika kår- och grupptröjor.

De första som fotades hittade vi i bajamajakön. Kanadensarna Rob och Greg var klädda i gruppens tröjor med landets egna snygga Kajo-loggor.

När vi gick förbi kön till Halos kök, lade vi märke till israeliska scouter, som hade snygga luvtröjor på sig. På grupptröjorna fanns det både Kajos och de israeliska scouternas loggor.

Därefter hittade vi ett gäng scouter i kamelluvtröjor som höll på att bygga lägerporten. Kameltröjorna tillhör Kaskipartio från Helsingfors. Fina tröjor och fin port!

Australiensarna hade stiliga grupptröjor och -jackor på sig. De hade också egna Kajo-loggor på jackorna. Den andra hade även samlat på sig en imponerande samling av olika halsdukar genom att swoppa, d.v.s. byta ut dem med andra scouter.

Irländska Luke, Aron, Matthew och Andrew hade klätt sig i snygga gula luvtröjor med gruppens egna Kajo-logga på framsidan och en stor Ireland -text på baksidan.

Vid invigningen hade våra norska tältgrannar fina rockar på sig, som de hade sytt scoutmärken på. Efter att vi frågade snällt, gick en av dem med på att bli fotograferad för lägertidningen och samtidigt lärde vi oss lite om norska traditioner med märken. Först samlar de alla märken på scoutskjortan och till slut (i slutet av åldersgruppen eller ungefär ett år efter evenemanget) flyttar de märkena till scoutrocken.

Iida, Anni, Helmi och Katariina är ett kompisgäng med stil. De bar personliga och snygga Lady gang -jackor med bärarens namn på.

Text: Saara Kuronen

Översättning: Maija Tupala

Bilder: Vili Kervinen och Saara Kuronen