Midfesten: strålande färger och stämningsfull musik

Terrängspelet på början av midfesten kulminerade i ett gemensamt program vid sjöscenen. Först satt lägrets karaktärer lugnt på sina egna scener på sjön. Istället för den moderna huvudscenen, samlades hela lägret mitt i det finska sjölandskapet. Naturen, lugnt seglande kanoterna och ljuseffekterna gjorde midfesten stämningsfull.

Midfesten bestod av vacker musik och sköna vibbar. Det var svårt att se alla Kajoiterna bland skogen, men man visste verkligen att alla 13 000 var på plats när man hörde ropet. Underlägrens rop ekade över sjön, när Kajos karaktärer bad alla underläger att ropa: Säde, Tuike, Fotoni, Loiste, Halo, Hehku och Hiukkanen var och en i sin tur och ordning. Kajos lägerrop glömdes såklart inte, utan i slutet ropade hela lägret tillsammans. Efter ropet gjorde dock Kuura, en av karaktärerna, stämningen mörk igen. Programmet kulminerade i färgglada rökeffekter, där alla karaktärerna, som stod på sina egna scener, försvann i en efter en. Till slut dök karaktärerna upp på den stora scenen ackompanjerat av spektakulära ljuseffekter. Den soliga kvällen avslutades med att sjunga den vackra Kajolåten tillsammans. Kunde det ens ha blivit ett bättre avslut?

Mäktiga rökeffekter på sjöscenen. Bild: Heikki Heinonen

Efter att midfesten avslutades strömmade scouterna till sina lägerkårer efter en lång dag med låten ”Skall gamla vänner glömmas bort” som bakgrundsmusik. När kvällen svalnade kröp scouterna tillbaka till sina tält i väntan på vad lägrets sista dagar skulle föra med sig. Som tur är, fanns det gott om sol och lägerprogram kvar.

Text: Sofia Luukko

Översättning: Maija Tupala

Bilder: Heikki Heinonen och Noora Kankare