Musiikki yhdistää leiriläisiä Kajolla

Partiossa on pitkään jo ollut perinteenä yhteislaulujen laulaminen. Kajolla musiikki viihdyttää tuhansia ihmisiä joka ilta avajaisten, discojen, yhteislauluhetkien ja bändi-iltojen kautta. Musiikki on iso osa Kajon yhteisöä ja yhdistää kaikkia leirillä aivan spesiaalilla tavalla.

Discoja löytyy erityyppisiä ja jokaiselle ikäkaudelle leirillä lähes joka ilta. Discoissa nautitaan DJ:n soittamaa musiikkia isolta lavalta, ja tunnelma discoissa on festareihin verrattavaa menoa. Huivit heiluu, yleisö laulaa mukana ja musiikin ääniaallot kaikuvat vähintään koko leirin yllä. Discot ovat menevämpi versio yhteisestä musiikista nauttimisesta joka ikäkaudella, ja leiriläiset ovat olleet tyytyväisiä. Saadaan uusia ystäviä, syödään hyvää ruokaa ja kuunnellaan hyvää musiikkia yhdessä.

Yhteislauluhetkissä leiriläiset kokoontuvat laulamaan mukana partiolauluja ja muuta musiikkia live-laulajien kanssa. Tässä yhteisessä hetkessä laulajien mukaan liittyy myös yleisö, ja ideana onkin yhdessä laulaminen. Partiolaulujen lisäksi kuullaan myös paljon muuta suomalaista musiikkia. Yhdessä laulaminen yhdistää yleisöä omalla spesiaalilla tavallaan, kun kaikki pääsevät olemaan osana tapahtumaa. 

Kahviloissa voidaan myös nauttia live-musiikista, ja jammailla radion tahtiin. Musiikki tuo leirin erilaisiin yhteisiin tiloihin eloa, ja sen yhteydessä on mukava nauttia herkkuja yksin tai yhdessä. Johtajahuollosta löytyvä tanssitila on myös loistava tapa yhdistää ihmisiä hyvällä mielellä musiikin kautta. Kajolla on harvoin hiljaista, ja jossain aina soi musiikki, tai kuuluu jonkun leiriläisen hoilaus. 

Partiossa laulettavilla nuotio-, ja yhteislauluilla on myös tärkeä paikka muiden yhteentuomisessa. Partioliikkeen aloittajasta, Robert-Baden-Powellista onkin tehty laulu jota lauletaan partiossa yhä tähän päivään asti. Partiossa onkin pitkät perinteet lauluissa, ja leiribiisitkin ovat jo vuoden 1979 ensimmäisen Finnjamboreen, Karelian, jälkeen jatkuneet perinteenä suurleireillä. Kajon oma leiribiisi on yhteinen laulu, jonka kaikki leiriläiset varmasti tunnistavat. Ilman yhteisiä musiikkihetkiä nuotioiden tai vaikkapa ison lavan edessä partiosta sekä leiristämme puuttuisi iso palanen. Musiikin jaettu ilo kajahtaa läpi leirin!

Teksti: Tia Tella