Tunnelmia ensimmäisestä leiripäivästä

Partiolaiset ovat heränneet ensimmäiseen aamuun leirillä ja ovat valmiina kaikkeen, mitä päivä tuo tullessaan. Kiersimme leirintäaluetta ja haastattelimme leiriläisiä heidän ensimmäisen päivän tunnelmista. 

Ensimmäinen haastateltava tuli vastaan jäätelö kädessään. Kymmenvuotias reipas partiolainen oli aloittanut päivän hyvillä mielin. Hän kertoi käyneensä jo yhdessä laaksossa sekä tuunaamassa kangaskassinsa. Uusia ihmisiä ja potentiaalisia kavereita on tavattu jo paljon. 

Seuraavaksi kyselimme tunnelmia 17-vuotiailta Noalta ja Alonalta, jotka olivat tulleet Kajolle Israelista asti. Vaikka kylmä ja sateinen ilma on ollut läsnä, niin ei se kuitenkaan ole haitannut fiilistä. Parasta leirissä tähän asti on ollut uusien ihmisten tapaaminen eri kulttuureista, joihin ei muissa olosuhteissa tutustuisi.

Suuntasimme seuraavaksi leirikahvilaan, jossa keski-ikäiset partion työntekijät Anne ja Emilia samalla positiivisella kannalla, kuin muutkin haastateltavat. Kuitenkin kahvin puutteessa sekä pitkissä tiski- ja ruokajonoissa olisi kuulemma parannettavan varaa. Heidän mukaan avajaiset olivat hyvin onnistuneet haastavista olosuhteista huolimatta.

VIimeisinä vuorossa olivat Ville 16 sekä Aleksi 17. Leiri oli saanut alkunsa leirilippukunnan kasaan laittamisella. Siihen sisältyi käpyjen raivaamista sekä telttojen pystytystä. Leirillä on tähän asti ollut mukavaa, vaikkakin avajaisilta he olivat odottaneet enemmän.

Teksti: Alina Vaarno ja Fanny Kamunen

Kuva: Josefiina Lilja