Ulkomaalaisten mielipiteet salmiakista

Kiersimme ympäri leirialuetta etsimässä kansainvälisiä leiriläisiä, jotta voisimme kuulla heidän mielipiteensä suomalaisesta Pantteri salmiakki karkista.  Saimme kuulla mielipiteitä kolmesta eri maasta ja mielipiteitä oli laidasta laitaan.

Ensimmäinen testaaja, Masaba Gidds, oli kotoisin Ugandasta. Hänen mielestään salmiakki maistui ensimmäikseksi todella hyvältä, sekä makean ja suolaisen sekoitukselta sokeri hippujen kera. Lopussa maku muistutti. kuitenkin lääkettä. Arvosanaksi saimme 2/5.

Seuraavana vuorossa olivat Kanadalaiset Evan, Sam, Carson, Will ja Logan. Yksi heistä ei pitänyt karkista ollenkaan ja sylki sen maahan irvistyksen kera. Muut heistä pitivät sitä oudon, mutta ihan hyvän makuisena. Saimme arvosteluiksi alimapana 1/5 ja ylimpänä 4/5.

Kolmantena testaamassa olivat 14-vuotiaat Dwayne, Phu ja Tar, kotoisin Thaimaasta. Dwayne ja Phu kuvailivat makua suolaiseksi vaahtokarkiksi, jossa on minttua. He antoivat hyvän arvosanan 4/5 , ja maistaisivat uudestaan. Tar löysi sanojensa mukaisesti uuden suosikin ja antoi arvosanan 7/5.

Viimeisinä vuorossa olivat Israelista kotoisin olevat 17-vuotiaat Alona ja Noa. 

Alonan mielestä karkki maistui tuliselta ja makealta. Noa kuvaili makua todella, ellei jopa liian suolaiseksi. Saimme kummaltakin arvosanaksi ⅗ ja sitä voisi maistaa uudestaan.

Kuva: Fanny Kamunen

Teksti ja kuvat: Alina Vaarno, 16  ja Fanny Kamunen, 17