Kajo perheleiriläisen silmin

Kävimme haastattelemassa nuoria ystävyksiä: Veeraa, Saaraa, Viljaa, Klaaraa ja Sisua. Heidän kanssaan olivat myös Victor ja Eetu, mutta he eivät osallistuneet haastatteluun. Kysyimme heiltä muutaman kysymyksen liittyen Kajon leirielämään.

Mihin ikäkauteen kuulutte ja mistä lippukunnasta tulette?

Perheleiriläiset kertoivat kuuluvansa kaikki Kuilun Kulkijoihin ja olevansa kaikki paitsi yksi sudenpentuja. Vanhin heistä oli seikkailijaikäinen. Kuilun Kulkijat tulevat Siilinjärveltä ja heillä olikin monella sen mukaiset upeat hupparit.

Milloin tulitte Kajolle?

Veeran mukaan hän, Victor ja Eetu tulivat vanhempiensa kanssa jo torstaina raksan viimeiselle päivälle ja loput lapset leirin alkaessa.  

Mitä kautta olette partiossa?

Kaikki lapset kertoivat, että partio on heidän perheissään monien harrastus, kuten vanhempien ja sisarusten. Kaikki haastattelemistamme paitsi Saara, kertoivat olleensa myös alle sudari-ikäisinä perhepartion toiminnassa mukana. 

Oletteko löytäneet uusia kavereita ja mitä vinkkejä teillä siihen olisi?

Kaikki ovat kuulemma saaneet monta uutta kaveria Kajon aikana. Veeran neuvot kavereiden löytämiseen ovat ystävällisesti puhuminen, tien neuvominen ja leikkiin mukaan kutsuminen tai meneminen. Muut näyttivät olevan samaa mieltä.

Jännittikö Kajolle lähteminen?

“Yks päivä ennen Kajoa me oltiin ihan villejä!”, tokaisi Sisu. Kaikkia oli jännittänyt elämänsä ensimmäinen suurleiri. Silti jännityksestä huolimatta heidän mukaan leirillä on ollut todella kivaa.

Miten on mennyt nukkuminen ja ruokailu leirillä?

Itse nukkuminen makuupusseissa on mennyt hyvin, sillä paikka on syrjäinen ja muun leirin iltaohjelma ei häiritse. Suurimmaksi haitaksi yörauhalle ovat kuulemma koituneet vessojen ovien paiskaajat. Yksi äideistä ohella mainitsi, että nukkumaanmenoajat ovat olleet myöhäisempiä kuin yleensä, tänään sitten kuulemma mennään nukkumaan aikaisemmin. Lapset kertoivat myös, että ruoka on maistunut ja lemppareita ovat olleet esimerkiksi makaronilaatikko, lihapullat ja muusi, sekä possukastike.

Mikä on ollut parasta ohjelmassa?

Ohjelmalaaksoissa on ehditty käymään ja kanttilaakso on ollut kaverusten mielestä kiinnostavin ja ylivoimaisesti paras. Vielä on kuitenkin laaksoja kokematta! Heurekan piste oli herättänyt kiinnostusta ja kaikki kehuivat sitä. Myös perhepartiolle suunnattu ohjelma on ollut heille mieluista. Meille esiteltiin nopeasti puusta ja narusta tehty kajon logo ja musiikin tahtiin maalauksen työpaja. Ohjelma vaikutti meistäkin hauskalta! 

Mikä fiilis teillä on tällaisesta leiristä? Ensi kerralla uudelleen?

Koko leiri on ystävysten mielestä ollut todella kiva. Löytyy ainakin kerrottavaa kokemastaan kavereille, kun palaa leiriltä koulun penkille! Kaikki toivovat jatkavansa partiossa ja nyt laskelmoidaan jo mihin ikäkauteen voisi päästä ensi suurleirillä. 

Olisiko vielä mainospuhetta EVP:läisille?

“Kannattaa ainakin harkita partion harrastamista. On kivaa.”

Teksti ja kuvat: Julia Lempiäinen, Milla Pavlushkova