Vinkkejä vapaa-ajan viettoon

Päivällisestä on kulunut jo aikaa, mutta iltapalaan on vielä kaksi tuntia. Teltassa makoilu alkaa jo kyllästyttää ja tekemistä pitäisi keksiä. Päähän ei vain tule mitään ideoita.

Kuulostaako tutulta? Vaikka Kajolla on runsaasti aikataulutettua ohjelmaa, on sen vastapainona myös paljon vapaa-aikaa. Joskus on hyvä ihan vain hengähtää, mutta toisinaan tylsyys iskee. Tähän artikkeliin kokosimme tekemisideoita luovuuspulan varalle.

1. Torilta löytyy jos jonkinmoista tehtävää ja nähtävää. Käy ostamassa kaupasta leiripaita tai nauti kahvilan herkuista. Torilta löytyy myös Suomen Partiomuseo ja Pinkkipartion sateenkaarikohtaamo.

Erilaisia kojuja ja pisteitä löytyy myös Leirisuoralta. Kiinnostaisiko Kajon yhteistyöyrityksiin tai Panssariprikaatiin tutustuminen? Entä sorvaaminen tai kansainvälisten vieraiden tapaaminen KV-loungessa? Leirisuoralta löytyy myös esimerkiksi saavutettavuuden savu, jossa voi kokeilla muun muassa aistipajaa tai esteettömyyden toimintarataa.

Pääkahvila Majakka

2. Leirisuoralla on edellä mainittujen lisäksi toki paljon muutakin nähtävää, mutta ehdoton kohokohta on suoran päässä sijaitseva Välähtämö. Välähtämössä on koko ajan tarjolla pientä ohjelmaa, johon voi osallistua kuka vain, milloin vain.

3. Joskus voi olla oikein mukavaa vain istua alas pienen herkun kanssa ja katsella ihmisvilinää. Ympäri leirialuetta sijaitseekin useita kahviloita ja jäätelökioskeja, jotka sopivat juuri tähän.

4. Korttipelit ovat ikiaikainen leiriklassikko. Kutsu siis uudet ja vanhat kaverisi kasaan ja pistäkää pelit pystyyn.

5. Mikäli istuminen ei nappaa, ovat erilaiset leikit hyvä tapa viettää vapaa-aikaa. Peili tai lännen nopein ovat klassikoita, mutta jokaisella lippukunnalla on varmasti erilaisia omia suosikkileikkejä.

6. Leiriarki voi joskus käydä raskaaksi, ja päiväunet ovat erinomainen keino ladata hieman akkuja. Pienen levon jälkeen jaksaa paremmin myös illan bileissä.

Välähtämö

7. Lähes kaikki leirilippukunnat ovat rakentaneet itselleen upean leiriportin. Niihin tutustumalla saa hyvin aikaa kulumaan ja mahdollisesti myös hankittua inspiraatiota seuraavaa suurleiriä varten. Kävelyn lomassa myös leirialue tulee kätevästi tutuksi.

8. Kajo on mahtava tilaisuus tutustua ihmisiin ympäri Suomea ja maailmaa. Tervehdi vastaantulijaa tai käy katsomassa, mitä naapurissa tapahtuu. Ihmisiin voi tutustua myös Välähtämön kaveripankissa, josta kuka vain voi käydä nappaamassa itselleen seuraa.

Tämä lista ei luonnollisesti voi kattaa kaikkia mahdollisia tekemisideoita. Jos haluat jakaa omia vinkkejäsi vapaa-ajan viettoon, on T.O.M.U.-lehden tekstaripalsta oiva tapa siihen. Mukavia leirihetkiä!

Teksti ja kuvat: Lauri Manner-Raappana, Samu Rossi ja Sami Ollinmäki